TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Borsa İstanbul’da Madencilik Hisseleri Yükselişe Geçti

Borsa İstanbul’da Madencilik Hisseleri Yükselişe Geçti

BIST 100 endeksi düşüşle kapanırken, madencilik sektörü güçlü bir yükseliş sergiliyor. İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş'nin (IPEKE) hisselerinde tavan yükselişi yaşanırken, Koza Altın İşletmeleri A.Ş'nin (KOZAL) hisseleri ve diğer madencilik şirketlerinin hisseleri de önemli kazançlar elde etti.

Yayınlanma:
Borsa İstanbul’da Madencilik Hisseleri Yükselişe Geçti

BIST 100 endeksi, sekiz haftalık yükseliş trendini sürdüremeyerek geçen haftayı düşüşle kapattı. Bugün ise endeks, 8.910 puandan açıldı ve 8.954 puandan işlem görüyor. Endeks yüzde 0,51 oranında yükselirken, madencilik sektöründe dikkate değer bir artış yaşandı.

Haftanın ikinci gününde madencilik endeksi (XMADN), 6.556 puandan işlem görmeye başladı ve gün içinde 7.041,38 puana kadar yükselerek zirveye ulaştı. Günlük bazda yüzde 6,67 oranında yükselen endeks, haftalık bazda yüzde 7,5 kazandırdı.

borsa-istanbulda-madencilik-hisseleri-yukselise-gecti

KOZAL hisseleri 25,14 TL’ye tırmandı

Endekse dahil olan hisseler incelendiğinde, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş’nin (IPEKE) hisselerinin tavan yaptığı görüldü. IPEKE hisseleri gün içinde 42,48 TL’den açılış yaparak 45,5 TL’ye kadar yükseldi.

Koza Altın İşletmeleri A.Ş’nin (KOZAL) hisseleri ise gün içinde 22,96 TL’den açılış yaparak 25,14 TL’ye kadar tırmandı. KOZAL hisseleri haftalık bazda yüzde 9,04, günlük bazda yüzde 8,5 kazandırdı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz