TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1086 %-0,28
EUR 34,9367 %0,02
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,6075 %0,06
Logo
Anasayfa Borsa Borsa’da Yatırımcısını Hayal Kırıklığına Uğratan Hisseler

Borsa’da Yatırımcısını Hayal Kırıklığına Uğratan Hisseler

2023 yılının sonuna yaklaşırken, Borsa'da yatırımcısına en çok kaybettiren hisse senetleri belli olmaya başladı.

Yayınlanma:
Borsa’da Yatırımcısını Hayal Kırıklığına Uğratan Hisseler

Borsa’nın oldukça hareketli geçtiği 2023 yılında, halka arzların artması ile birlikte binlerce yeni yatırımcı borsaya dahil olmuştu. Hem yapılan yeni halka arzlar hem de mevcut hisseler üzerinden yatırımlara devam edilirken, Borsa’nın 2023 yılında en çok değer kaybettiren hisseleri de belli olmaya başladı. Listeye bakıldığı zaman daha 2023 yılı içerisinde halka arz olmuş şirketler de yer almaktadır.

Son dönemlerde borsanın düşüşe geçmesinin ardından özellikle küçük yatırımcı tarafında işler hiç de yolunda gitmiyor. Çünkü artan halka arzlar ile birlikte piyasaya dahil olan yeni yatırımcılar, gerek yeteri kadar bilgileri olmaması gerekse halka arzlar ile ilgili yatırımlarını nasıl yönlendirmesi gerektiğini bilmemelerinden dolayı zarar etmeye başlamış durumdaydı. Ancak öyle hisseler var ki sadece halka arz sürecinde değil, yıllardır güvenilen şirketler olmalarına rağmen yatırımcısına ciddi zararlara yol açtı.

2023 Yılının En Çok Kaybettiren Hisseleri

Borsa İstanbul’da 21 Aralık tarihi baz alındığında yatırımcısına en çok kaybettiren hisseler şu şekilde sonuçlandı;

  • Dap Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. (DAPGM) -%68,27
  • Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş. (NATEN) -%44,99
  • Prizma Pres Matbaacılık Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. -%44,69
  • Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (MAGEN) -%44,5
  • DMR Unlu Mamüller Üretim Gıda Toptan Parakende İhracat A.Ş. DMRGD -%38,18

Borsa İstanbul’da yatırımcısını ciddi zarara uğratmış olan ilk 5 hisse bu şekilde. Listenin devamında ise %37,1 ile GUBRF, %37,09 ile GOZDE, %36,63 ile MIATK, %35,79 ile MRGYO ve %35,64 ile HURGZ takip ediyor.

GUBRF Hisselerinde Son Durum

Borsanın hem eski hem de yatırımcısı oldukça fazla olan Gübretaş (GUBRF) hisselerinde de görüleceği gibi işler pek de yolunda gitmiyor. Daha çok bedelsiz sermaye arttırımının onaylanmaması ile gündeme gelmiş olsa da, düşüşün sadece bu sebepten olmadığı düşünülmektedir. Konu özelinde birçok haber bulunsa da, hissedarlar içerisinde büyük paylara sahip kişilerin hisselerin bir kısmını sattığı yönünde güvenilir kaynaklardan da haberler bulunmaktadır.

Gübretaş (GUBRF) Hisselerinde Neler Oluyor? haberimizden detayları öğrenebilirsiniz.

MIATK Hisselerinde Son Durum

Kasım ayına baktığımız zaman hisse değeri 729 TL seviyelerine kadar çıkmış olan MIATK, bilindiği gibi yüzde 1200 bedelsiz sermaye arttırımına gitmişti. 20 Kasım Pazartesi günü gerçekleşen sermaye arttırımı sonrasında 56 TL fiyata gerileyen MIATK hisselerinde, düşüş hala devam etmektedir. Hisseyi teknik açıdan ele aldığımız zaman büyük yatırımcıların hissedeki paylarından ciddi oranda vazgeçtiğini açık bir şekilde görebiliriz.

MIATK hisselerinin satışını gerçekleştiren büyük yatırımcılara baktığımız zaman ilk sırada Bank of America karşımıza çıkmaktadır. Bu süreçte ortalama 1 milyon lot kadar satış gerçekleştirdiler. Yapılan bu satışı ise İş Yatırım’ın karşıladığı ve toplamda 2,3 milyon lotluk geri alım gerçekleştirdikleri görülmektedir. Ancak MIATK özelinde, özellikle küçük yatırımcıların bu fiyatı fırsat olarak gördüğü, ve alım işlemi gerçekleştirdiği görülmektedir. Ayrıca hisse derinliğine bakıldığı zaman düzenli bir şekilde İş Yatırım tarafından MIATK hisseleri için alım emri girildiği görülecektir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz