TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2030 %0,02
EUR 34,9840 %-0,01
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9348 %0,11
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Çates Elektrik Tedarik Sözleşmesi Sonucu Güçlü Adımlar Atıyor

Çates Elektrik Tedarik Sözleşmesi Sonucu Güçlü Adımlar Atıyor

Aralık ayında halka arz edilen Çates Elektrik Üretim A.Ş., Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü (TTK) ile 2026 sonuna kadar geçerli olacak önemli bir tedarik sözleşmesine imza attı.

Yayınlanma:
Çates Elektrik Tedarik Sözleşmesi Sonucu Güçlü Adımlar Atıyor

Aralık ayında halka arz süreci ve borsadaki dalgalanmalarla dikkat çeken Çates Elektrik Üretim A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden önemli bir gelişmeyi duyurdu.

Şirket, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü (TTK) ile 2026 yılının sonuna kadar geçerli olacak bir tedarik sözleşmesi imzaladığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, Çates Elektrik’in 2023 yılında son 16 yılın en yüksek elektrik üretim rekorunu kırdığına vurgu yapıldı.

TTK ile imzalanan tedarik sözleşmesi, 1 Ocak 2024 ile 31 Aralık 2026 tarihlerini kapsıyor ve yılda asgari 500 bin ton kömür tedarikini içeriyor.

cates-elektrik-tedarik-sozlesmesi-sonucu-guclu-adimlar-atiyor

Çates Elektrik TTK ile 2026 yılına kadar sözleşme imzaladı

Çates Elektrik, 30 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde gerçekleştirdiği halka arzda büyük ilgi görmüş, ancak ardından hisse fiyatları dalgalı bir seyir izlemiştir.

57,15 TL’den başlayan hisse senedi fiyatları, tavan serisini kısa süre içinde kaybetmiş ve ardından düşüş yaşamıştı.

Şirketin hisseleri, 22 Aralık’ta bir toparlanma gösterdikten sonra kayıpları bir kısmını geri almıştır.

Yıl sonu işlem gününü pozitif bölgede tamamlayan Çates Elektrik, yeni yılın ilk işlem gününde de pozitif bir açılış yaparak hisse değerini 41,34 TL olarak kayda geçirmiştir.

Ancak, halka arzın ardından beklenen uzun vadeli kazançları yatırımcılara sunamamış olması, şirketin performansındaki belirgin bir özelliktir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz