TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1970 %-0,01
EUR 34,9989 %-0,01
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9058 %0,04
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri TKFEN Rusya’daki Alacağı İçin 111 Milyon Dolarlık Dava Açtı!

TKFEN Rusya’daki Alacağı İçin 111 Milyon Dolarlık Dava Açtı!

Tekfen Holding Rusya’daki alacağı için 111,5 milyon dolarlık dava açtığını duyurdu. Mahkemede ön inceleme sürecinin başladığı belirtildi.

Yayınlanma:
TKFEN Rusya’daki Alacağı İçin 111 Milyon Dolarlık Dava Açtı!

Tekfen Holding’in 2019 yılından bu yana devam eden süreç ile ilgili olarak olumlu bir gelişme yaşanmadığı ve işveren taraf ile bir mutabakata varılamadığı deklare edildi. Bu doğrultuda, şirketin alacaklarını tahsil edebilmek için dava yoluna gitmesine karar verildi. Tekfen Holding’den yapılan açıklamada OOO Rusfen Konsorsiyumu adına açılan davanın tutarı 111,5 milyon dolar olarak duyuruldu. TKFEN Rusya’daki alacağına dair yaptığı açıklamanın detaylarına birlikte göz atalım.

TKFEN Rusya’daki Alacağı İçin 111 Milyon Dolarlık Dava Açtı!

Tekfen Holding’in bağlı ortaklığı konumunda bulunan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.’nin (Tekfen İnşaat), Rusya’da tamamına sahip olduğu OOO Rusfen isimli bir firma bulunuyor. Bu firma aracılığıyla Rusya’da; “Kharampur Gaz Sahası ile Gazprom Ana Boru hattı arasındaki Gaz Nakil Boru Hattının ilk 90 kmlik kısmının yapımı” işi alınmıştı.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Konu hakkında daha önce Tekfen Holding’ten yapılan açıklamada; projenin sözleşme bedelinin 19.527.364.329 RUB (yaklaşık 311 milyon ABD Doları) olduğu deklare edilmişti. Şubat 2020 itibariyle başlanan inşa çalışmalarının tamamlanması için de 16 aylık zaman dilimi ön görülmüştü. Ancak sözleşme ve iş devam ederken pek çok farklı problem ortaya çıktı.

Rusya’daki projenin işvereni konumunda bulunan OOO Kharampurneftegaz ile Tekfen Holding’in iştirak kuruluşlarının projedeki zararlarının tazmin edilmesi için bir süredir görüşmeler yürütülüyordu. Ancak bugün (2 Ocak Salı) Tekfen tarafından KAP’a yapılan bildirimde işveren OOO Kharampurneftegaz ile anlaşma zemininin bulunamadığı ifade edildi.

TKFEN Ne Durumda? TKFEN Hisse 2024 Yılına Nasıl Girdi, Yorum ve Analiz!

TKFEN Ne Durumda? TKFEN Hisse 2024 Yılına Nasıl Girdi, Yorum ve Analiz!

9.954.112.493,80 Rus Rublesi olarak belirtilen alacak tutarının ABD Doları / Rus Rublesi =89,25 kurundan hesaplanarak 111,5 milyon dolarlık zararın tazmini için dava yoluna gidildiği belirtildi. Uluslararası mahkemelerde açılan davanın da inceleme ve değerlendirme aşamasında olduğu kaydedildi.

TKFEN Ne Durumda? TKFEN Hisse 2024 Yılına Nasıl Girdi, Yorum ve Analiz!

Tekfen Holding’in Borsa İstanbul’da TKFEN kodu ile işlem gören payları 2024 yılına kısmi pozitif şekilde giriş yaptı. Güncel olarak 37,08 TL’den işlem görmekte olan TKFEN hisselerinin son 1 ayda yüzde 20’den fazla kayıp yaşattığını belirtebiliriz. 2024 yılında yatırımcısının umutlu olduğu TKFEN paylarının, geçen yılın zirvesi olan 55 TL civarına orta ve uzun vadede yeniden yönelmesi bekleniyor.

TKFEN KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz