Dolar Kuru Mart Ayına Yükselişle Başladı

Yayın: 09:00 - 11.03.2024
Güncelleme: 09:00 - 11.03.2024
dolar-kuru-mart-ayina-yukselisle-basladi

Döviz kurları, küresel piyasalardaki gelişmeler ve yurt dışı verilerin etkisiyle son haftalarda yukarı yönlü bir seyir izliyor. Dolar kuru, Mart ayının ikinci haftasına yükselişle başladı ve haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,2’den fazla artarak 32 TL seviyesine ulaştı. Bu seviye, geçtiğimiz hafta içinde kısa süreli olarak test edilmişti ve dolar/TL tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın bir bölgede işlem görüyor.

Dolar kuru 32 TL seviyesine ulaştı

Geçen hafta ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam ve işsizlik rakamları, Federal Rezerv’in faiz indirimlerine yakın zamanda başlayabileceği beklentilerini artırdı. Şubat ayı tarım dışı istihdam verisi beklentileri aşarak 275 bin kişi ile gerçekleşti ve işsizlik oranı da yüzde 3,9 olarak açıklandı. Bu veriler, ABD Dolar Endeksi’ni (DXY) olumsuz etkiledi ve endeks 102,3 puan seviyesine kadar geriledi. Ancak yeni haftada DXY’nin toparlanarak 102,7 puan seviyesini geri aldığı gözlendi.

Yurt içinde ise uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu artırması önemli bir gelişme olarak izlendi. Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltirken, kredi not görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çıkardı.

Exit mobile version