TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2342 %-0,02
EUR 34,7600 %-0,10
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,4018 %0,07
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Enerjisa Enerji 2023 Son Çeyrek Finansal Raporları Açıklandı

Enerjisa Enerji 2023 Son Çeyrek Finansal Raporları Açıklandı

Enerjisa Enerji A.Ş., 2023 yılının son çeyreğine ilişkin finansal raporlarını açıkladı. Şirketin hasılatı yıllık bazda yüzde 3 artarak 168,6 milyar TL'ye yükselirken, net dönem karı yüzde 78 düşüşle 4,5 milyar TL'ye geriledi. Operasyonel gelir ise yüzde 38 artış gösterdi.

Yayınlanma:
Enerjisa Enerji 2023 Son Çeyrek Finansal Raporları Açıklandı

Enerjisa Enerji A.Ş., 9 Mart’ta 2023 yılının son çeyreğine ilişkin finansal raporlarını açıkladı. Rapora göre, şirketin hasılatı yıllık bazda yüzde 3 artışla 168,6 milyar TL’ye yükselirken, net dönem karı yüzde 78 düşüşle 4,5 milyar TL’ye geriledi.

İş Yatırım tarafından yapılan dördüncü çeyrek mali tablo analizine göre, şirketin operasyonel geliri yıllık yüzde 38 artışla 15,1 milyar TL’den 20,8 milyar TL’ye ulaştı. Dağıtım segmentinden gelen finansal gelirler ve yatırım harcamaları geri ödemelerinin operasyonel gelire önemli katkı sağladığı, ancak verimlilik ve kalite kalemlerinin operasyonel gelirleri olumsuz etkilediği belirtildi.

enerjisa-enerji-2023-son-ceyrek-finansal-raporlari-aciklandi

Enerjisa Enerji hasılatı yıllık bazda yüzde 3 artırdı

Perakende tarafında, regüle ve serbest piyasa satış hacminin yüzde 10 arttığı ve her iki segmentin brüt kar marjlarının yaklaşık 90 baz puan azaldığı kaydedildi.

Raporda, “Şirket, 2023 yılında 2022 enflasyonuna göre düzeltilmiş sonuçlara göre daha düşük parasal zarar kaydetmiş olsa da geçen yılki yüksek ertelenmiş vergi geliri net karda yıllık bazda görülen önemli ölçüde daralmanın ana nedenidir.” ifadesine yer verildi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz