TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2166 %-0,07
EUR 34,6487 %-0,05
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3037 %0,05
Logo
Anasayfa Temettü Hisseleri EGPRO 2024 Temettü Öncesinde Avans Ödeyecek, Peki Ne Kadar?

EGPRO 2024 Temettü Öncesinde Avans Ödeyecek, Peki Ne Kadar?

Ege Profil dün yaptığı KAP bildirimi ile “kar payı avansı ödeme” kararını duyurdu. EGPRO 2024 yılında ne kadar temettü ödeyecek, işte detaylar…

Güncelleme: 13:24 - 06.01.2024
EGPRO 2024 Temettü Öncesinde Avans Ödeyecek, Peki Ne Kadar?

5 Ocak Cuma akşamı (dün), seans bitiminin arından Ege Profil Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP üzerinden deklare edilen duyuru, paydaşlara yapılacak “kar payı avansı ödemesi” ile ilgili detayları içeriyor. Şirket, net dağıtılabilir dönem karı olarak 945 milyon TL’nin bulunduğunu ve bu tutar içerisinden hisse başına net 0,82 TL kar payı avansı ödemesi kararı alındığını deklare etti. Ödemeler önümüzdeki hafta içerisinde yatırımcıların hesaplarına yapılacak.

EGPRO 2024 Kar Payı Öncesinde, Temettü Avansı Ödüyor!

Düzenli bir büyüme trendi içerisinde olan Ege Profil Ticaret ve Sanayi A.Ş, elde ettiği karı yatırımcıları ile de bölüşerek yoluna devam ediyor. Dağıtılabilir dönem karı olarak net 945 milyon lirası bulunduğunu açıklayan şirket, temettü öncesinde kar payı avansı ödeme kararı alarak yatırımcılarına önemli bir jest yaptı.

Hisse başına “brüt 0,9111 TL ( hisse başına brüt %91,11) ve net 0,82 TL (hisse başına net %82)” kar payı avansı kararı alan firma, ödemeleri gelecek hafta yapacak. Kar payı avansından yararlanmak isteyen yatırımcıların, 9 Ocak itibariyle ellerinde EGPRO hissesi bulundurması gerekiyor.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

10 Ocak da hak sahiplerini belirleyecek firma, 11 Ocak itibariyle ise ödemeleri gerçekleştirecek. Bu doğrultuda, elinde 100 lot EGPRO hissesi bulunan yatırımcı, net 82 TL kar payı ödemesi almaya hak kazanacak. Şirket paydaşının alacağı avans tutarı, elinde bulunan lot sayısı ile doğru orantılı olarak farklılık gösterecek.

EGPRO 2024 Kar Payı Öncesinde, Temettü Avansı Ödüyor!

EGPRO 2024 Kar Payı Öncesinde, Temettü Avansı Ödüyor!

EGPRO Ne Durumda, Hisse Yorum ve Analizi!

Ege Profil Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından yapılan yatırımların ve atılımların karşılığı, şirketin Borsa İstanbul’da EGPRO koduyla işlem gören paylarında da görülüyor. Son 5 yılda yüzde 1580 artış oranı yakalayan EGPRO hisse, 5 Ocak Cuma günü ile sona eren haftayı 147,30 TL’den tamamladı.

Son 5 günde yatırımcısına yüzde 12’ye yakın getiri sağlayan EGPRO, BİST’deki düzeltme süreci nedeniyle geride bıraktığımız 1 ayda yüzde 6’dan fazla kayıp yaşamış durumda. Son 6 ayda yüzde 27’lik bir prim oranı yakalayan hissenin son 1 yıldaki performansı ise yüzde 145 dolayında bulunuyor. EGPRO’nun, 2024 yılı içerisinde, tarihi zirvesi olan 179 TL’ye yönelmesi, yatırımcılarının en büyük dileği konumunda.

EGPRO KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz