TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2004 %0,00
EUR 35,0268 %0,07
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9357 %0,10
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Tüpraş (TUPRS) Üretim Durduracak FAVÖK Düşecek – 6 Ocak 2024

Tüpraş (TUPRS) Üretim Durduracak FAVÖK Düşecek – 6 Ocak 2024

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş, İzmit Rafinerisinde teknik ve rutin bakım çalışması nedeniyle 3 ay süreyle üretime ara verileceği belirtildi. Tüpraş (TUPRS) üretim duruşuyla 196 milyon dolar seviyesinde FAVÖK kaybı olacak.

Yayınlanma:
Tüpraş (TUPRS) Üretim Durduracak FAVÖK Düşecek – 6 Ocak 2024

Ülkemizin en büyük şirketlerinden biri konumunda bulunan Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş, ya da nam-ı diğer Tüpraş; 5 Ocak Cuma akşamı seans sona erdikten sonra dikkat çekici bir KAP Bildiriminde bulundu. Şirketten yapılan açıklamada; 5 yılda bir yapılması gereken planlı bakım çalışması sebebiyle üretimin 1 Mart 2024 tarihinden başlamak üzere 92 gün süreyle durdurulacağı belirtildi. Bu durdurma sebebiyle şirketin FAVÖK kaybının 196 milyon dolar seviyesinde olmasının ön görüldüğü de söz konusu açıklamada ifade edildi.

Tüpraş (TUPRS) Üretim Durduracak FAVÖK Düşecek – 6 Ocak 2024

Fuel Oil Dönüşüm Ünitelerinde 5 yılda bir yapılması gereken rutin bakım çalışmaları nedeniyle gerçekleşecek üretim duruşu ile şirketin üretimi aylık ortalama 300 bin ton azalacak. 92 gün olarak planlanan üretim duruşunda toplam üretim azalması 1 milyon tona yaklaşacak. Bununla birlikte, şirketin satışlarında herhangi bir düşüş olmaması ön görülüyor. Zira şirket, üretimdeki azalmayı “ithalatı artırarak” sübvanse etmeyi planlıyor.

Üretimdeki düşüşün takribi 196 milyon dolarlık FAVÖK azalmasına neden olmasının beklendiğini vurgulayan Tüpraş; aylık toplam üretimde yüzde 12 azalma beklediği sürecin Haziran 2024 itibariyle normale dönmesini ön görüyor.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

TUPRS Ne Durumda? TUPRS 2024 Yılında Ne Olur, Yorum ve Analiz!

Güncel olarak 277 milyar lirayı aşan piyasa değeri ile Türkiye’nin en büyük firmalarından biri konumunda bulunan Tüpraş’ın payları Borsa İstanbul’da 2024 yılının ilk haftası itibariyle 143,8 TL seviyesinden işlem görüyor. 5 Ocak Cuma gününü söz konusu rakamdan kapatan TUPRS payları, son 2 yılda yaklaşık 10 kat değer kazanmıştır.

TUPRS Ne Durumda? TUPRS 2024 Yılında Ne Olur, Yorum ve Analiz!

TUPRS Ne Durumda? TUPRS 2024 Yılında Ne Olur, Yorum ve Analiz!

Tarihi zirvesi olarak kayıtlarda yer alan 174,20 TL’lik seviyenin takribi yüzde 20 gerisinde olan TUPRS; son dönemde keskin bir düzeltme sürecinden geçen BİST de en dirençli duran kağıtlardan biri olmuştu. Yatırımcısı, 2024 yılı içerisinde TUPRS paylarının eski seviyesine yönelmesini umarken, FAVÖK de yaşanacak bu düşüşün hisseyi nasıl etkileyeceğini ise 8 Ocak Pazartesi gününden itibaren gözlemleme fırsatımız olacak.

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş – TUPRS KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz