TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Halka Arz Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS) Halka Arz Ne Zaman? Kaç Lot Verir?

Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS) Halka Arz Ne Zaman? Kaç Lot Verir?

Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS) halka arz ne zaman gerçekleşecek? EKOS halka arz fiyatı. EKOS halka arz kaç lot verecek? şirkete ait tüm bilgiler.

Güncelleme: 13:24 - 14.11.2023
Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS) Halka Arz Ne Zaman? Kaç Lot Verir?

Ekos Teknoloji ve Elektrik şirketi halka arzının SPK tarafından onaylanmasının ardından gözler halka arz talep toplama sürecine çevrildi. Teknoloji ve elektrik sektöründe hizmet veren şirket 15-16 Kasım tarihlerinde halka arz taleplerini toplamaya başlayacak. Halka arz süreciyle birlikte şirketin %21,43 hisse payı halka açık hale gelecek.

Ekos Teknoloji ve Elektrik Şirketi Hakkında

Ekos teknoloji ve elektrik şirketi; elektrik üretiminden şebeke operasyonlarına, endüstriyel ve ticari tüketici ihtiyaçlarına kadar uzanan geniş yelpazede hizmet vermektedir. Şirket, elektrik altyapısının temel noktalarında üretimden satışa kadar faaliyet alanıyla sektörde yer alıyor.

Kuruluş tarihi 1980’lerin başlarına dayanan Ekos, elektrik şebekeleri ve trafo merkezlerinin inşasında ekipman tedarikçisi EPC (mühendislik, satın alma ve inşaat) adıyla ilk kez teknoloji ve elektrik sektöründeki yolculuğuna başlamıştır. Geçmişten bugüne uzanan deneyimiyle, şirket sektörün ihtiyaçlarına hızlı ve etkili çözümler sunmayı ilke edinerek günümüze kadar gelmiştir.

Ekos şirketinin elektrik alanında faaliyet gösteren her türlü kuruluş için çözüm odaklı yaklaşımlar sunması yenilikçi teknolojilerle bütünleşmiştir. Halka arzla birlikte sektöre yönelik atılımlarına devam edecek olan yapısıyla güçlenmiş şirket sermayesi artacak.

Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS) Halka Arz Ne Zaman? Halka Arz Tarihi

Ekos Teknoloji ve Elektrik halka arz tarihi 15-16 Kasım 2023’tür. Yatırımcılar bu tarihler arasında aracı kurumlardan talep vererek şirketin hisse senedini açılış fiyatıyla alacaklar.

Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS) Halka Arz Fiyatı Kaç TL?

Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS) halka arz fiyatı 12,77 TL’dir.

Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS)  Halka Arz Kaç Lot Verir?

Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS) halka arzında toplam 60,000,000 Lot dağıtacak. Eşit dağıtım olarak belirlenen halka arzda toplam dağıtımın 776 Milyon TL olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Ekos Teknoloji ve Elektrik Halka Arz Borsa İstanbul Kodu

Ekos Teknoloji ve Elektrik Borsa İstanbul (BIST) kodu EKOS’tur.

Ekos Teknoloji ve Elektrik Halka Arz Fonu Kullanımı

Ekos Teknoloji ve Elektrik şirketi halka arz toplama sürecinde toplanacak toplam fonun hangi alanlarda kullanacağını şu şekilde paylaştı:

  • %25/30 Enerji Depolama, E-House üretim tesisi ve yeni yatırımlar
  • %25/30 İşletme Sermayesinin güçlendirilmesi
  • %15/25 Mevcut Fabrikada Kapasite ve Verimlilik Artışına Yönelik Yatırımlar
  • %5/10 Trafo Fabrikası Yatırımının Tamamlanması Ve İlave Üretim Hattı
  • %5-10 Enerji Üretimi ve Depolanmasına İlişkin GES, RES Yenilenebilir Enerji Santralleri Yatırımı
  • %4-6 Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Hizmeti Yatırımı
  • %4-6 İhracat Potansiyelinin Yükseltilmesi

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz