TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1986 %0,00
EUR 34,9993 %0,01
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,8950 %0,01
Logo
Anasayfa Ekonomi Faizsiz Evlilik Kredisi Geliyor!

Faizsiz Evlilik Kredisi Geliyor!

Beklenen faizsiz evlilik kredisi açıklaması geldi. Evlilik kredisi için şartlar belli oldu. Karar TBMM'den geçti.

Yayınlanma:
Faizsiz Evlilik Kredisi Geliyor!

Faizsiz evlilik kredisi ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, evlilik kredisinin şartları yaşlara göre değişecek. TBMM’de görüşülen Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına dair kanun teklifi komisyondan geçti. Önümüzdeki hafta TBMM genel kuruluna gelecek olan düzenlemenin Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor. Yürürlüğe girmesinin ardından e-devlet üzerinden başvuru ekranı açılacak ve evlilik kredisi başvuruları başlayacak.

Aile Gençlik Fonu Teklifi TBMM’den Geçti

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, TBMM’de teklifin sahibi olarak açıklama yaptı. İnan, Sakarya Gaz Sahası projesinde günlük 10 milyon metreküp gaz üretildiğini belirtti ve proje tam kapasiteye ulaştığında günlük 40 milyon metreküp gaz üretiminin yapılacağını ifade etti.
Üretimin de ülkemizin doğalgaz ihtiyacının % 25-30’unu karşılayacağını söyledi. Türkiye Petrollerinin hazineye ait olduğunu dile getiren İnan, buradan elde edilecek gelirin doğrudan hazineye, oradan da Aile ve Gençlik Fonu’na aktarılacağını belirtti.

İnan ayrıca doğalgaz ve petrol keşifleriyle Türkiye’nin yer altı kaynaklarını ekonomiye kazandıracaklarını ve elde edilecek gelirin Aile ve Gençlik Fonu aracılığıyla vatandaşlara ve gençlere ulaşacağını vurguladı. Fonun büyüklüğü için yapılan projeksiyonlara da değinen İnan, mevcut doğalgaz, petrol ve maden kaynaklarının % 20’sinin fon için ayrılmasıyla en az 4,5-5 milyar liralık bir kaynak oluşabileceğini öngörüldüğünü paylaştı.

 Yaş Şartı İllere Göre Esnetilecek

Fonun, gençlerin faydalanabilmesi için yaş şartı olduğu ancak bu yaş sınırının illere göre değişeceği açıklandı. Gençlerin durumları ve illerin özellikleri dikkate alınarak belirlenecek yaş sınırları, projenin geniş kitlelere ulaşmasını hedeflemektedir. Böylece tüm illerdeki gençlerin projeden faydalanması amaçlanmaktadır.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz