TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Ford Otosan’da Grev Kararı Aldındı

Ford Otosan’da Grev Kararı Aldındı

Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Yayınlanma:
Ford Otosan’da Grev Kararı Aldındı

Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı, ve 26 Eylül 2023 tarihinden bu yana devam eden müzakerelerin ardından taraflar arasında uzlaşma elde edilemedi. Görüşmeler, 150 bin metal işçisini etkileyen önemli bir süreci temsil ediyor.

Metal işçileri, maaşlarındaki artışın enflasyona karşı dayanıklı olmasını talep ediyor. Ancak, taraflar arasındaki müzakerelerde bu konuda uzlaşma sağlanamadı.

Türk Metal Sendikası, bu çıkmaz durumu üzerine geçtiğimiz günlerde MESS sözleşmesi kapsamındaki tüm işyerlerinde 11 Ocak Perşembe günü greve gitme kararı aldığını duyurdu.

ford-otosanda-grev-karari-aldindi

Türk Metal Sendikası ile MESS anlaşamadı

Ford Otomotiv, bu sabah Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yaptığı açıklamada, Türk Metal Sendikası tarafından kendilerine iletilen grev kararını duyurdu.

Açıklamada, “Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.” ifadesine yer verildi.

Görüşmelerin devam ettiği ve önemli gelişmelerin ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtilerek süreç hakkında şeffaf bir tutum benimsendi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz