TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2082 %0,03
EUR 35,0507 %0,14
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9295 %0,10
Logo
Anasayfa Kripto Para HSBC Müşterilere Dijital Varlık Saklama Hizmeti Sunacak!

HSBC Müşterilere Dijital Varlık Saklama Hizmeti Sunacak!

HSBC kurumsal müşterilerine sunacağı dijital varlık saklama hizmeti ile gündemde! Kripto para sektöründe 2030 senesine kadar büyüme elde etmesi bekleniyor.

Güncelleme: 20:04 - 08.11.2023
HSBC Müşterilere Dijital Varlık Saklama Hizmeti Sunacak!

HSBC kurumsal müşterilere yönelik yeni bir hizmet sunmaya hazırlanıyor. Dünyanın önde gelen bankalarından biri olan HSBC Holdings, Metaco ile yapılan işbirliği sonucunda bir dijital varlık saklama hizmeti sunacak. HSBC’nin dijital varlık ihraç platformu HSBC Orion’u tamamlayacak ve özellikle tokenleştirilmiş menkul kıymetlerle ilgilenen müşterilere yönelik olacak. Hizmetin 2024 yılında başlaması planlanıyor.

HSBC’nin dijital varlık saklama hizmeti sunacağı yolundaki bu adımı, dijital varlık sektöründe önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Kurumsal müşteriler, HSBC’nin sağlam ve güvenli altyapısı  sayesinde dijital varlıklarını saklama ve yönetme imkanına sahip olacaklar. Bu da onlara daha fazla çeşitlilik, likidite ve erişim imkanı sağlayacak. Hamle aynı zamanda HSBC’nin blockhain teknolojisi ve kripto varlıklar alanındaki ilgisini gösteriyor. Banka bu sektördeki büyüme potansiyelini fark etmiş ve müşterilerine daha iyi hizmetler sunabilmek için bu alanda faaliyet gösteren bir şirket ile işbirliği yapma yolunu seçmiş gibi görünüyor.

Fiziksel altını tokenlarla temsil ediyor!

HSBC, Londra’daki kasasında saklanan fiziksel altının tokenlarla temsil edildiği bir sistem geliştirdiğini duyurdu. Sistem dağıtılmış defter teknolojisini kullanmakta. HSBC’nin bu adımı, büyük finansal kurumların teknolojiyi ticarileştirmeye yönelik çabalarının bir parçası haline geliyor. Diğer büyük finansal kurumların da blockchain teknolojisini benzer şekillerde kullanma yolundaki adımlarını yansıtmaktadır.

Banka bu yeni sistemle müşterilere fiziksel altının sahipliğini daha verimli ve güvenli bir şekilde temsil etme imkanı sunması, finans sektöründe blockchain teknolojisinin yaygınlaşmasına ve geleneksel iş süreçlerinin dönüşümüne katkıda bulunacak.

Finans sektöründe somut faydalar deneniyor!

Blockchain teknolojisi, finans sektöründe somut faydalar sunmasına rağmen sektörün bu faydaları tam anlamıyla elde etmekte zorlandığı görülüyor. HSBC’nin yeni saklama hizmeti ve diğer piyasaya sürülen ürünler, blockchain’in gerçek dünyadaki uygulamalarını ve faydalarını değerlendirmek için önemli bir test alanı olarak görülüyor.

Teknolojinin pratik kullanımını ve finans sektörüne olan katkısını ortaya koymada büyük bir rol oynayacak gibi görünüyor. Özellikle kripto saklama piyasasının 2030 yılına kadar 10 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşması tahmin ediliyor. Dolayısıyla büyük oyuncular için fırsatlar sunarken, daha küçük firmaların kurulmuş finans kurumlarıyla ortaklık arayışında karşılaştığı zorluklara dikkat çekiyor.

Ripple, Mayıs ayında Metaco’yu satın alarak kurumlar için kripto saklama pazarının potansiyelini ortaya koymuş durumda. Bu büyüme potansiyeli, finans sektörünün blockchain teknolojisine olan ilgisinin artmasını da sağlayacak gibi. Bunlarla birlikte blockchain teknolojisinin finans sektöründeki önemini ve gelecekteki potansiyelini vurguluyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz