TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,0733 %0,14
EUR 34,7473 %0,18
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,5947 %0,30
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri PATEK Halka Arzıyla Borsada Tavan Fiyattan İşlem Görmeye Başladı

PATEK Halka Arzıyla Borsada Tavan Fiyattan İşlem Görmeye Başladı

Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş'nin halka arzı, bugün borsada tavan fiyattan işlem görmeye başladı. PATEK'in ilk gün performansı ve borsanın rekor seviyeleriyle ilişkisi değerlendiriliyor.

Yayınlanma:
PATEK Halka Arzıyla Borsada Tavan Fiyattan İşlem Görmeye Başladı

Son haftalarda borsanın rekor seviyelere ulaşmasıyla birlikte, uzun bir aradan sonra halka arz işlemleri de yeniden canlanmaya başladı. Geçen hafta, Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş için talep toplama işlemleri gerçekleştirilmişti.

PATEK, 6-7 Şubat tarihlerinde talep toplama işlemlerinin ardından bugün borsada Ana Pazar’da işlem görmeye başladı. Halka arz edilen şirket, borsadaki ilk gününde tavan fiyattan işlem görmeye başladı.

patek-halka-arziyla-borsada-tavan-fiyattan-islem-gormeye-basladi

PATEK halka arzı işlem görmeye başladı

Şirketin 35,00 TL’den halka arz edilen payları, açılışta yüzde 10,00 artışla 38,50 TL seviyesine yükseldi. Pasifik Teknoloji halka arzına, yurt içi bireysel yatırımcılardan nihai tahsisat tutarının yaklaşık 2,56 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılardan ise yaklaşık 8,74 katı talep geldiği açıklandı.

Toplamda 27.000.000 TL nominal değerli payın satışı gerçekleştirilerek halka arz büyüklüğü 945.000.000 TL olarak gerçekleşti. Hisse senedinin ilk gününde tavan fiyatta işlem görmesi, borsanın tarihi zirvelerinde seyrettiği bu döneme denk geliyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz