TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,1086 %-0,28
EUR 34,9367 %0,02
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,6075 %0,06
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Türk Enerji Şirketlerinin Balkanlardaki Yatırımları Artıyor

Türk Enerji Şirketlerinin Balkanlardaki Yatırımları Artıyor

Türk enerji şirketleri, son dönemde Balkan ülkeleri Kosova ve Sırbistan'da önemli yatırımlar gerçekleştiriyor.

Yayınlanma:
Türk Enerji Şirketlerinin Balkanlardaki Yatırımları Artıyor

Türkiye’deki enerji sektöründeki şirketler, son dönemde Yugoslav ülkelerine yönelik yatırımlarını artırarak dikkat çekiyorlar. Özellikle Kosova ve Sırbistan’da faaliyet gösteren şirketler arasında Çalık Holding, Limak Grup, Güriş, Vulcanus ve Fortis Energy gibi tanınmış isimler bulunmaktadır.

Kosova’da, enerji dağıtım işine 2012 yılında başlayan Limak ve Çalık ortaklığı, bölgedeki ilk güneş santrali projesine talip olmuştur.

turk-enerji-sirketlerinin-balkanlardaki-yatirimlari-artiyor

Fortis Energy Sırbistan’da faaliyete geçti

Kosova’daki gelişmelerin ardından, Sırbistan’da da Türk şirketi Vulcanus’un enerji yatırımları öne çıkmaktadır. Vulcanus ve ABD’li ortağı Sunflow Holding LLC, Belgrad merkezli Windflow East adında bir ortaklık kurarak Sırbistan’da rüzgar enerjisi parkı inşa etmek için adım atmıştır.

Diğer yandan, Türk yenilenebilir enerji şirketi Fortis Energy, biyogaz enerji santralini Sırbistan’da faaliyete geçirmiştir. Kerim Ülker’in yazısında bu şirketlerin Balkanlar’daki enerji yatırımları hakkında detaylı bilgi verilmektedir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz