TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2316 %0,20
EUR 34,7264 %0,36
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2345 %0,41
Logo
Anasayfa Finans Altın Piyasası Bekleyişe Geçti

Altın Piyasası Bekleyişe Geçti

Bu hafta altın yatırımcılarının odak noktası, ABD tarafından açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi oldu. Beklentiler, Ocak ayındaki büyük artışın ardından Şubat ayında 190 binlik bir artış öngörüyor.

Yayınlanma:
Altın Piyasası Bekleyişe Geçti

Altın yatırımcıları, bu hafta ABD’den gelecek olan tarım dışı istihdam verisine odaklandı. Özellikle Ocak ayında kaydedilen büyük artışın ardından, Şubat ayı verileri merakla bekleniyor. Genel beklenti, istihdamın 190 binlik bir artış göstereceği yönünde. Ancak, bu rakamın üzerinde bir artış, işgücü piyasasının güçlü olduğunu ve FED’in faiz indirimine başlamak için biraz daha bekleyebileceği beklentisini güçlendirebilir.

Diğer yandan, eğer veri beklentilerin altında gelirse, bu durum piyasada erken bir gevşemeye işaret edebilir ve güçlü ekonominin enflasyonu yeniden ateşleyebileceği endişelerini artırabilir. FED Başkanı Jerome Powell’ın para politikasıyla ilgili sunumları da yakından takip ediliyor.

altin-piyasasi-bekleyise-gecti

Gram altın kurun etkisiyle rekor kırıyor

Altın piyasası, yeni haftaya sakin bir başlangıç yaptı. Ons altın, 2081 dolardan işlem görüyor ve destek seviyeleri olarak 2077, 2047 ve 2031, direnç seviyeleri olarak ise 2122, 2137 ve 2167 dikkatle izleniyor.

Gram altın ise kurun etkisiyle rekor kırmaya devam ediyor. Dolar/TL’nin yükselmesiyle birlikte gram altın, tüm zamanların en yükseği olan 2131,24 TL’yi gördü. Şu an 2102 TL’den işlem görüyor ve haftalık, aylık ve yılbaşından bu yana yükselişini sürdürüyor. Çeyrek altın 3438, yarım alt

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz