TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Ekonomi Türkiye Ekonomisi Yüksek Enflasyon Baskısı Altında

Türkiye Ekonomisi Yüksek Enflasyon Baskısı Altında

Capital Economics ekonomisti Liam Peach'e göre, Türkiye'nin yüksek enflasyonu ve TCMB'nin kararları, sıkılaştırma önlemlerine yönelik baskıyı artırıyor.

Yayınlanma:
Türkiye Ekonomisi Yüksek Enflasyon Baskısı Altında

Capital Economics’ten ekonomist Liam Peach’e göre, Türkiye ekonomisi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) gelecekteki kararları, Ocak ayı enflasyon rakamlarının ardından yeniden sıkılaştırma döngüsünün başlatılma baskısı altında olabilir. Tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) yıllık bazda yüzde 64,86, aylık bazda ise yüzde 6,7 artış göstermesi, özellikle sağlık, konaklama ve eğitim sektörlerinin etkisiyle sıkılaştırma tedbirleri için baskı oluşturabilir.

turkiye-ekonomisi-yuksek-enflasyon-baskisi-altinda

Capital Economics Türkiye ekonomisi hakkında yorum yaptı

Peach, enflasyondaki bu artışın hizmet sektöründeki güçlü seyri sürdürdüğünü belirtirken, bu durumun TCMB Başkanı Fatih Karahan üzerinde faiz artırımı yapma baskısı oluşturabileceğine dikkat çekti. Ocak ayındaki enflasyon artışında özellikle sağlık, konaklama ve eğitim gibi hizmetlerin etkili olduğunu ifade etti.

JPMorgan gibi önde gelen yatırım bankaları da TCMB’deki görev değişikliğini değerlendirirken yeni Para Politikası Kurulu’nun (PPK) daha şahin bir duruş benimsemesini beklediklerini açıklamışlardı.

Bu çerçevede daha sıkı makro ihtiyati tedbirler ve uzun süre yüksek faiz oranlarının beklendiğini ifade etmişlerdi.

Türkiye’de ekonomik ve finansal kararların şekillenmesinde enflasyonun belirleyici olmaya devam ettiği bir dönemde, analistlerin bu yöndeki değerlendirmeleri önem taşıyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz