TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2169 %-0,08
EUR 34,7532 %0,24
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3414 %0,14
Logo
Anasayfa Ekonomi Akaryakıt Fiyatlarında Beklenen İndirim Geldi

Akaryakıt Fiyatlarında Beklenen İndirim Geldi

Kızıldeniz'deki sıcak gelişmelerin emtia piyasasını etkilememesi ve bazı ülkelerin ham petrolde indirim uygulaması, akaryakıt fiyatlarında olumlu bir etki yarattı. Gece yarısı yapılan güncelleme ile motorin fiyatlarında 1 lira 10 kuruş, benzin fiyatlarında ise 76 kuruş indirim yapıldı.

Yayınlanma:
Akaryakıt Fiyatlarında Beklenen İndirim Geldi

Kızıldeniz’deki sıcak gelişmelerin emtia piyasasını etkilememesi ve bazı ülkelerin ham petrolde indirim uygulaması, akaryakıt fiyatlarında olumlu bir etki yarattı. Bu durum, tüketiciler için bir nefes aldıran bir gelişme olarak karşılandı. Gece yarısı gerçekleşen güncelleme ile motorin ve benzin fiyatlarında beklenen indirimler yapıldı. Motorin fiyatlarında 1 lira 10 kuruş, benzin fiyatlarında ise 76 kuruş düşüş yaşandı.

akaryakit-fiyatlarinda-beklenen-indirim-geldi

Motorin fiyatlarına 1 lira 10 kuruş indirim geldi

Bu indirim, son dönemde artan akaryakıt fiyatlarının ardından beklenen bir rahatlama sağladı. Özellikle motorin fiyatlarında geçtiğimiz haftalarda yaşanan rekor seviyelerin ardından yapılan bu indirim, tüketiciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) rafinerilere gönderdiği indirim yazısı sonrasında yapılan bu düşüş, tüketicilerin daha ekonomik yakıt alabilmesine olanak sağladı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın da belirttiği gibi, piyasadaki fiyat hareketleri ve piyasa oyuncularının uygulamaları sıkı bir şekilde takip ediliyor. Rafinerilerin gerekli adımları hızla atması ve belirtilen marj oranları doğrultusunda güncelleme yapması, tüketicilerin daha uygun fiyatlarla akaryakıt temin etmesini sağlıyor. Bu durum, hem sürücülerin hem de ticari faaliyetlerde bulunan işletmelerin maliyetlerini azaltarak ekonomik bir nefes almasına yardımcı oluyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz