TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Ekonomi Akaryakıta Yeni Yılda Zam Geldi! Benzin ve Motorin Fiyatları Artıyor

Akaryakıta Yeni Yılda Zam Geldi! Benzin ve Motorin Fiyatları Artıyor

Yeni yılın başlamasıyla birlikte akaryakıt fiyatlarındaki artış haberi geldi. Aralık ayı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin açıklanmasının ardından benzin ve motorin litre fiyatlarında artış bekleniyor.

Yayınlanma:
Akaryakıta Yeni Yılda Zam Geldi! Benzin ve Motorin Fiyatları Artıyor

Yeni yılın başlamasıyla birlikte, akaryakıt fiyatlarındaki artışın haberi geldi. Çeşitli kalemlerde yapılan zamların ardından, benzin ve motorin litre fiyatlarında da artış yaşanıyor.

3 Ocak Çarşamba günü açıklanacak olan Aralık ayı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin ardından, akaryakıt ürünlerinin maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında son altı aylık üretici enflasyonu kadar bir artış oluyor.

akaryakita-yeni-yilda-zam-geldi-benzin-ve-motorin-fiyatlari-artiyor

Benzin ve motorine ÜFE kadar zam yapılıyor

Açıklanacak olan veri sonrasında ÜFE’nin yüzde 25 olması durumunda, maktu ÖTV tutarları benzinde 7,52 TL’den 9,40 TL’ye, motorinde ise 7,05 TL’den 8,81 TL’ye yükseliyor. Bu artışlara yüzde 20’lik Katma Değer Vergisi (KDV) eklenirse, benzinde en az 2,25 TL, motorinde ise 2,11 TL’lik bir fiyat artışı bekleniyor.

Kasım ayındaki ÜFE’deki değişim yüzde 32,26, son beş aylık dönemde ise yüzde 24,18 olarak gerçekleşmişti. Şu anki benzinin litre fiyatı İstanbul’da 34,55 TL, Ankara’da 35,18 TL ve İzmir’de 35,37 TL olarak uygulanırken, motorinin litre fiyatı İstanbul’da 37,16 TL, Ankara’da 37,74 TL ve İzmir’de 37,99 TL seviyesinde bulunuyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz