TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Kripto Para Bitcoin Fırladı! Yükseliş Sürecek Mi?

Bitcoin Fırladı! Yükseliş Sürecek Mi?

Bitcoin’de şaşırtan yükselme! Yaşanılan yükselme ile birlikte kripto para piyasasında heyecan verici gelişmeler. İşte detaylar..

Güncelleme: 18:10 - 09.11.2023
Bitcoin Fırladı! Yükseliş Sürecek Mi?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Grayscale isimli yatırım şirketiyle Bitcoin’e endeksli  bir borsa yatırım fonu için görüşme yaptı. Gerçekleşen görüşme Bitcoin’in hızlı bir yükseliş göstermesine neden oldu. Lider kripto para birimi, 36 bin 500 doları aşarak son 1,5 yılın en yüksek seviyesine çıktı.
Bugün Bitcoin, günlük yükselişini % 3’ün üzerine taşıdı ve mayıs 2022′ den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bu seviye ile yılbaşından bu yana Bitcoin’in değeri % 120 civarında artış göstermiş oldu.

Bitcoin’in yükselişi hakkında kesin bir tahminde bulunmak zor. Kripto para birimleri oldukça volatil bir piyasa olduğu için fiyatlar aniden yükselip düşüş yaşanabilir. Politik veya ekonomik faktörler de fiyatları etkileyebilir. Bitcoin’in son zamanlardaki yükselişi, kripto para birimlerine olan ilginin arttığını gösteriyor. Birçok yatırımcı, Bitcoin’ in potansiyelini ve geleceğini görmekte ve bu nedenle kripto para birimine yatırım yapmakta.

SEC Görüşmeleri İle Yükselişe Geçti

Bitcoin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile ilgili haberlerin ardından yükselişe geçti. SEC’nin Grayscale isimli yatırım şirketiyle Bitcoin’e endeksli bir borsa yatırım fonu için görüşüyor olması, piyasada iyimserlik yaratmış durumda. Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, SEC ile bir spot Bitcoin ETF’si başlatma konusunda görüştüklerini belirtti, ancak herhangi bir zaman çizelgesi belirlenmediğini ifade etti. Bu haberlerin ardından Bitcoin’in 2021 yılında %120’den fazla değer kazanması dikkat çekiyor. Diğer yandan, küresel hisse senetleri bu dönemde daha mütevazı bir şekilde %10 değer kazanmış durumda.

Bitcoin ve Ethereum Zirvede!

Bugün öğleden önce Bitcoin %3,7 artışla 36.500 doların üzerine çıktı. Ethereum ise günlük %1,7 artışla 1.912 dolara yükselerek haftalık artışını %3,8’e çıkardı.
Diğer kripto para birimlerinde de artışlar yaşandı. Dogecoin %2,89 artışla 0,076 dolara yükseldi, Ripple %3 artışla 0,69 dolardan, Cardano %3,35 artışla 0,365 dolardan ve Solana %2 artışla 43,86 dolardan işlem gördü.

Bitcoin hakkında yeni tahminler de yapılmaya devam ediyor. Bloomberg Intelligence analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas, bu ay onay gelmese bile 10 Ocak’a kadar onaylanma şansının hala %90 olduğunu belirttiler. Dijital varlık türevleri likidite sağlayıcısı Orbit Markets’ın kurucu ortağı Caroline Mauron ise “Daha fazla Bitcoin rallisine ilişkin beklentiler devam ediyor” dedi. Bu gelişmeler, kripto para piyasasında yükselişin süreceğine dair umutları güçlendirdi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz