TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Ekonomi Tunç Şatıroğlu’ndan Dolar Rekoru Açıklaması!

Tunç Şatıroğlu’ndan Dolar Rekoru Açıklaması!

Ekonomi dünyasında büyük yankı uyandıran bir açıklama Tunç Şatıroğlu'ndan geldi. Yeni dolar rekoru!

Güncelleme: 16:15 - 09.11.2023
Tunç Şatıroğlu’ndan Dolar Rekoru Açıklaması!

Ünlü ekonomist, doların rekor seviyelere çıkacağını ve piyasalarda şok dalgalanmaların yaşanabileceğini söyledi. Şatıroğlu’nun cesur ve öngörülü açıklamasıyla dikkatler bir kez daha döviz piyasasına çekildi. Tunç Şatıroğlu’nun verdiği bu haber, yatırımcılar ve finans dünyasında yeni bir heyecan yarattı. Doların sürekli yükselmesi ve ekonomik belirsizlikler, Türk lirasının değer kaybetmesine yol açabilir. Böylece ithalatın maliyetinin artmasına ve enflasyonun etkisini daha da hissedilir hale gelmesine neden olma ihtimali bulunuyor.

Açıklamalarında, doların yükselmesinin para arzındaki artışla ilişkili olduğunu vurgulayan Şatıroğlu, piyasalarda oluşan dengesizliklerin uzun vadede dolar kurunu daha da yükseltebileceğinin altını çizdi. Şu anda doların düşme eğilimi göstermediğine dikkat çekerek, tüketicilerin ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Doların Önemi Artıyor!

Bir dolara sahip olanlar bile ellerindeki doları tutmalı! Türkiye’deki dolar piyasasıyla ilgili konuşan Şatıroğlu, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım yapmadan önce belirli koşullar talep ettiğini belirtiyor. Bu koşullar arasında seçim sonuçlarının beklenmesi, enflasyonun düşmesi, dolar kurunun yüksek bir seviyeye çıkması ve faiz oranlarının yükselmesi bulunmaktadır. Şatıroğlu, bu koşullar sağlandığında yatırımcıların Türkiye’ye yatırım düşünebileceğini ifade ediyor.

Dolar kuruna ilişkin olarak Şatıroğlu, doların kendi kendine düşmeyeceğini ve şu anda düşme ihtimalinin düşük olduğunu belirtiyor. Eğer dolar kurunun yüksek bir seviyeye çıkması durumunda piyasanın kurun düşmesine neden olabileceğini söylüyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz