TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2541 %0,06
EUR 34,8236 %0,49
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3912 %0,25
Logo
Anasayfa Halka Arz Borsa İstanbul 2023 Halka Arz Tavan Serisi SURGY İle Bozuldu

Borsa İstanbul 2023 Halka Arz Tavan Serisi SURGY İle Bozuldu

Borsa İstanbul'da 2023 yılında başlayan halka arz geleneği, Sur Tatil Evleri'nin ikinci işlem gününde yüzde 10 tavan serisi zorlanarak karşılaştı.

Yayınlanma:
Borsa İstanbul 2023 Halka Arz Tavan Serisi SURGY İle Bozuldu

Borsa İstanbul’da 2023 yılında başlayan halka arz geleneği, genellikle 10 günlük tavan serisi ile yatırımcıları cezbetmişti. Ancak, bu geleneği bozan bir durum, Sur Tatil Evleri’nin ikinci işlem gününde yaşandı.

Normalde halka arz olan şirketler, borsadaki ilk gününde yüzde 10 tavanla açılış yaparak büyük bir talep görüyordu. Ancak, SURGY kodlu hisse, bu beklenen performansı sergilemekte zorlandı.

borsa-istanbul-2023-halka-arz-tavan-serisi-surgy-ile-bozuldu

SURGY negatif bölgeye geçiş yaptı

Sur Tatil Evleri hisseleri, ikinci işlem gününe yüzde 0,56 oranında bir artışla başlamış, ancak kısa süre sonra negatif bölgeye geçiş yapmıştır. 7 milyona yakın satış lotu beklenirken, 5 milyona yakın alış lotu gözlemlendi.

Hisseler, halka arz fiyatı olan 49,18 liradan başlayarak ilk işlem gününde 54,05 liraya kadar çıkarak günü tavanla tamamlamıştı. Ancak, ikinci işlem gününde 54,35 liradan başlamış, 57,95 liraya kadar yükseldikten sonra yüzde 4’ü aşan bir kayıpla 52 liraya kadar gerilemiştir. TSI 10:30 sularında devre kesiciden geçerek işlem görmeye başladı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz