TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2082 %0,03
EUR 35,0507 %0,14
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9295 %0,10
Logo
Anasayfa Ekonomi Faiz Artırımı Kararı Ne Olacak?

Faiz Artırımı Kararı Ne Olacak?

Faiz artırımı olacak mı? olmayacak mı? Tüm gözler bu karara döndü. Peki son durum ne olacak?

Yayınlanma:
Faiz Artırımı Kararı Ne Olacak?

Barclays bankası, Avrupa’nın en büyük bankalarından biri, faiz artırımıyla ilgili son dakika bir açıklama yaptı. Açıklamada, Aralık ayı ve Ocak ayında yapılacak toplantılarda faiz artırımı konusunun değerlendirileceği belirtildi. Fed, enflasyonun düşmemesi sonucunda daha fazla sıkılaşma mesajları vermiş ve Aralık ve Ocak
aylarında faiz politikası kararını yeniden gözden geçirecektir.

Son toplantılarda faiz oranını sabit tutan Fed’in, Barclays’e göre Aralık ayında da faizleri sabit tutması bekleniyor. Ocak 2024 döneminde Amerikan Merkez Bankası’nın 25 baz puanlık bir faiz artırımı yapabileceği öngörülüyor.

Fed Açıklamaları Değerlendiriliyor

Bankanın yayınladığı tahmine göre, Aralık ayında beklenen faiz artırımı Ocak ayına alındı. Bu değişikliğin sebebi, Ekim ayı istihdam verilerinin daha yumuşak olması ve güvercin Fed açıklamaları olarak belirtiliyor. Bankanın ekonomistleri, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin ek sıkılaştırmaya devam etmesi gerektiğini
ve faiz oranlarını Eylül 2024’ten önce indirmemek zorunda kalacağını düşünüyor. Bu değerlendirmeye göre, banka önümüzdeki dönemde daha yüksek faiz oranlarını sürdürmek istiyor ve piyasanın beklentilerinden farklı bir yol izleyebilir.

Düşen Faiz Altına Baskı Yaratıyor

Altın, son günlerde yükselen faiz endişelerinin etkisiyle baskı altında kalmaya devam ediyor. Spekülasyonlar üzerine yapılan faiz artışı yorumları, altının ons fiyatında düşüşe neden oldu. Geçtiğimiz günlerde 2010 dolara kadar çıkarak rekor kıran altının ons fiyatı, son dakika bilgilerine göre 1971 dolara kadar geriledi. Aynı şekilde gram altın da 1804 lira seviyesine kadar düşerek değer kaybetti. Faizlerin yüksek seyri, altın piyasasında belirsizlik yaratmaya devam ediyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz