TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2020 %0,01
EUR 35,0289 %0,09
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,9403 %0,12
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri SMRTG 42 Milyon Dolarlık İş Aldı, Tek Kalemde Cirosunun Yarısı!

SMRTG 42 Milyon Dolarlık İş Aldı, Tek Kalemde Cirosunun Yarısı!

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Şirketi dün yaptığı açıklamayla yatırımcılarını sevindirdi. Tek kalemde cirosunun yarısına tekabül eden 42 milyon dolarlık iş alan SMRTG borsada tavanladı.

Yayınlanma:
SMRTG 42 Milyon Dolarlık İş Aldı, Tek Kalemde Cirosunun Yarısı!

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş’den yılın bitimine yakın dikkat çekici bir KAP Bildirimi geldi. 2023 yılında tüm borsada alınmış en büyük işlerden birine imza atan firma, enerji şirketleri arasında da bu anlaşması ile bir adım öne çıkmayı başardı. Yurt içinde bir müşterisi ile “Güneş Enerji Santrali malzeme tedariği” konusunda anlaşan SMRTG 42 milyon dolarlık işle, geçen yılın cirosunun yüzde 56’sına karşılık gelen bir iş anlaşması imzalamış oldu.

SMRTG 42 Milyon Dolarlık İş Aldı!

2022 yılının ilk çeyreğinde halka arz olan ve kısa sürede büyük bir atılım gerçekleştiren Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş, enerji hisselerinin yaptığı rallide de dikkat çekmişti. Hissesine paralel olarak büyümeye de devam eden şirket, son anlaşmasında kendi rekoruna imza attı.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Yurt içinde yerleşik kurumsal bir müşterisine “Güneş Enerji Santrali malzeme tedariği” sağlayacak olan firmanın bu anlaşma kapsamında kasasına girecek olan tutar ise tam 42 milyon 50 bin dolar. Güncel kurla 1,2 milyar TL’nin üzerinde bir paraya karşılık gelen meblağ; şirketin geçtiğimiz yıl ki cirosunun da yüzde 56,10’una tekabül ediyor.

SMRTG 42 Milyon Dolarlık İş Aldı, Tek Kalemde Cirosunun Yarısı!

SMRTG 42 Milyon Dolarlık İş Aldı, Tek Kalemde Cirosunun Yarısı!

SMRTG Hisseleri Tavan, Açtı Tavan Kapattı!

Dün sabah seans öncesinde söz konusu iş ilişkisi ile ilgili olarak KAP Bildirimini gönderen firmanın zamanlaması da dikkat çekiciydi. Zira saat 9.39 itibariyle atıla KAP, teorik eşleşmenin hemen öncesinde yatırımcılar için önemli bir gösterge konumunda oldu. Bu KAP Bildiriminin ardından güne tavan fiyatla (53,80 TL) başlayan hisse gün boyu tavan bozmadı ve günü de yine bu fiyattan tamamladı.

Tavanda alış için sıra bekleyen lotların fazlalığı, SMRTG paylarının gelecek dönemde göstereceği performansa yönelik de yatırımcılarına umut oldu. Şirket hisselerinin son dönemde gösterdiği performansa da kısaca değinmek gerekirse:

Dün ki tavan öncesinde, son 1 haftada yüzde 20’ye yakın kayıp yaşayan hisse, bu kaybını yüzde 5’in altına çekmeyi başardı. 1 aylık süreçte ise hissenin kaybı halen yüzde 17 dolayında bulunuyor. Son 6 ay dikkate alındığında yatırımcısına yüzde 32 dolayında kazanç sağlayan SMARTG’nin son 1 yıl ki performansı da yüzde 30’a yakın pozitif durumda.

SMRTG KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz