TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Ekonomi TCMB İçin Kasım Faiz Kararı Beklentileri Açıklanıyor

TCMB İçin Kasım Faiz Kararı Beklentileri Açıklanıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Kasım ayı faiz kararı bekleniyor. Uluslararası finans kurumlarının tahminlerine göre, TCMB'nin politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 37,5'e çıkarması öngörülüyor.

Yayınlanma:
TCMB İçin Kasım Faiz Kararı Beklentileri Açıklanıyor

Bu haftanın öne çıkan ekonomik gelişmelerinden biri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan Kasım ayı faiz kararı oldu.

Uluslararası finans kurumları, TCMB’nin toplantısından çıkacak karara dair tahminlerini paylaşıyor.

tcmb-icin-kasim-faiz-karari-beklentileri-aciklaniyor

TCMB Kasım ayı faiz kararı tahminleri geliyor

Ekonomistler, Kasım toplantısında önceki toplantılara kıyasla daha ılımlı bir sıkılaşma beklentisi içinde bulundu. Tahminlere göre, TCMB’nin politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 37,5 seviyesine çıkarması bekleniyor.

ABD’li yatırım bankası JPMorgan, Perşembe günü açıklanacak faiz kararı için beklentilerini paylaştı.

tcmb-icin-kasim-faiz-karari-beklentileri-aciklaniyor

TCMB politika faizi beklentisi 250 baz puan

JPMorgan Türkiye Ekonomisti Fatih Akçelik, Kasım toplantısında TCMB’nin politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 37,50 seviyesine çıkaracağını tahmin ediyor.

Akçelik, aynı zamanda Aralık ayındaki toplantıda da benzer bir artış öngörüyor.

tcmb-icin-kasim-faiz-karari-beklentileri-aciklaniyor

Türkiye’de yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 65

Akçelik, yıl sonu enflasyon beklentilerinin yüzde 65 olduğunu, Mayıs ayında bu oranın yüzde 73’e çıkacağını tahmin ederken, 2024 yıl sonu enflasyon beklentilerinin ise yüzde 40 olduğunu belirtti.

Ayrıca, parasal sıkılaşmanın 2024’te büyümeyi yüzde 3’ün altına çekeceğini ve 2023’te cari açığın milli gelire oranının yüzde 4,6 2024’te ise yüzde 2,9 olacağını öngörüyor.

tcmb-icin-kasim-faiz-karari-beklentileri-aciklaniyor

Morgan Stanley ise dün yaptığı açıklamada, TCMB’nin yarınki toplantısında 250 baz puanlık faiz artırımı gerçekleştirmesini beklediğini belirtti. TCMB, son toplantısında 500 baz puanlık artırım yaparak politika faizini yüzde 35 seviyesine çıkarmıştı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz