TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Şirket Haberleri Teknosa Dönüşüm Raporuyla Teknolojik Liderliğini Güçlendiriyor

Teknosa Dönüşüm Raporuyla Teknolojik Liderliğini Güçlendiriyor

Teknosa, perakende ticaret sektöründe öncü bir isim olarak "Dönüşüm Yolculuğu Aralık 2023" raporunu paylaştı. Şirket, 2022 Şubat'ında başlattığı teknoloji odaklı pazaryeri modeliyle global örnekleri aşarak büyük başarı elde etti.

Yayınlanma:
Teknosa Dönüşüm Raporuyla Teknolojik Liderliğini Güçlendiriyor

Perakende ticaret sektörünün öncülerinden Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş, “Dönüşüm Yolculuğu Aralık 2023” raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden paylaştı.

Şirket, raporunda 2022 Şubat’ında hayata geçirdikleri teknoloji odaklı pazaryeri iş modelinin global örneklerini aşarak büyük bir başarı elde ettiğini vurguladı.

teknosa-donusum-raporuyla-sektordeki-teknolojik-liderligini-guclendiriyor

Teknosa net işlem hacmini yüzde 20 seviyesine çıkarıyor

2023 yılı sonunda e-ticaret brüt işlem hacminin 7,5 milyar TL’ye, 2024 yılında ise 15 milyar TL’ye ulaşması hedeflenen Teknosa, e-ticaret net işlem hacminin perakende toplam net işlem hacmine oranının orta vadede yüzde 20’ler seviyesine çıkmasını tahmin ediyor.

Şirket, cirosuyla orantılı olarak hızlandırılan yatırımlarını 2023’te 500 milyon TL, 2024’te ise 1 milyar TL seviyesine çıkarmayı planlıyor.

Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) marjının yüksek tek haneli yüzde oranında korunması hedefiyle sürdürülebilir karlı büyüme odaklanan Teknosa, mevcut ekonomik zorluklara rağmen büyüme stratejisini sürdürüyor.

Teknosa net kârını 9 ayda 591 milyon olarak açıkladı

Dönüşüm Yolculuğu Aralık 2023 raporunda, 2020’de 5 milyon 607 bin TL olan cironun, 2023 yılının 9 aylık döneminde 24 milyon 861 bin TL’ye yükseldiği belirtilirken, net karın 2023 yılının 9 aylık döneminde 591 milyon TL’ye ulaştığı ifade edildi. Şirket, son 5 yılda gösterdiği güçlü gelişmenin altını çiziyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz