TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Ekonomi Yapay Zeka Gelişmekte Olan Ekonomilere Katkı Sunuyor

Yapay Zeka Gelişmekte Olan Ekonomilere Katkı Sunuyor

DeepLearning.AI Kurucusu Andrew Ng, Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı açıklamalarda yapay zekanın geniş bir kapsama sahip, faydalı bir teknoloji olduğunu vurguladı.

Yayınlanma:
Yapay Zeka Gelişmekte Olan Ekonomilere Katkı Sunuyor

Yapay zeka alanındaki öncü isimlerden biri olan DeepLearning.AI Kurucusu Andrew Ng, İsviçre’nin Davos kasabasındaki Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) yapay zeka hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ng, yapay zekanın genel amaçlı ve birçok farklı sektör için faydalı bir teknoloji olduğunu belirterek, özellikle gelişmekte olan ekonomiler için bu teknolojiyi benimsemenin ve kullanmanın ekonomik büyümeyi hızlandırma potansiyeli taşıdığını ifade etti.

yapay-zeka-gelismekte-olan-ekonomilere-katki-sunuyor

Andrew Ng Yapay Zekanın Önemini Vurguladı

Ng’nin vurguladığı bir diğer önemli nokta, büyük yapay zeka dil modelleri oluşturmanın yüksek maliyetine dikkat çekti. Bu konuda dünyadaki ilginin büyük teknoloji şirketlerine odaklandığını belirten Ng, teknolojinin gerçek başarıya ulaşması için insanların bu teknolojileri kullanarak uygulamalar geliştirmelerinin gerekliliğini vurguladı.

Yapay zekanın iş dünyasında nasıl bir değişim yarattığını değerlendiren Ng, Coursera ile hükümetlerin işbirliği yaparak yeteneklerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara katkı sağladığını açıkladı. Bu bağlamda, yapay zekanın bazı görevleri otomatikleştireceğini ancak diğer görevlerin daha fazla insan kaynağına ihtiyaç duyacağını belirtti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz