TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Ekonomi 2024 Asgari Ücreti Dolar Bazlı da Rekor Kırdı

2024 Asgari Ücreti Dolar Bazlı da Rekor Kırdı

Yeni yılda uygulanacak asgari ücret duyuruldu. 17 bin 2 TL olarak açıklanan 2024 asgari ücreti dolar bazlı olarak da rekor kırdı. Asgari ücrette güncel kurla 578 dolarlık seviye yakalandı.

Yayınlanma:
2024 Asgari Ücreti Dolar Bazlı da Rekor Kırdı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Aralık ayı boyunca yürüttüğü mesai sona erdi. Gelecek yılın asgari ücretini tespit etmek adına 1 ay boyunca yoğun mesai harcayan komisyon üyeleri bugün son kez bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ak Parti Genel Merkezi’nde kabul edilen komisyon üyeleri, 17 bin 2 TL’lik asgari ücrette karar kıldı. Buna göre asgari ücrete yüzde 49 dolayında zam yapılacak. 29,40 TL dolayında olan dolar kuru dikkate alındığında 2024 asgari ücreti dolar bazlı olarak rekor kırmış oldu.

2024 Asgari Ücreti Dolar Bazlı En Yüksek Seviyede!

Yıllardır enflasyon ve üzerine refah payı eklenerek belirlenen asgari ücret, her yıl farklı oranlarda zamlanarak ilerliyor. 2023 yılında 2 kez tespit edilen asgari ücret, en son yıl ortasında 11 bin 402 TL’ye çıkarılmıştı. Son 2 yılda; yıl başında ve yıl ortasında olmak üzere 2’şer kez zamlanan asgari ücretin önümüzdeki sene için bir kez tespit edilmesine karar verildi.

Yüzde 49 dolayında zam yapılan asgari ücret 17 bin TL’nin üzerine taşındı. Güncel kurla 578 dolara tekabül eden asgari ücret, an itibariyle belirlenmiş “en yüksek asgari ücret” olma özelliğine sahip. Bununla birlikte, asgari ücretin 2024 yılı içerisinde yükselmesi muhtemel dolar kuru karşısında döviz bazlı olarak gerileyeceğine de kesin gözüyle bakılıyor. Henüz 2024 yılına girilmeden, asgari ücretin yıllara göre dolar bazlı karşılığına 28 Aralık itibariyle göz atalım:

2024 Asgari Ücreti Dolar Bazlı En Yüksek Seviyede!

2024 Asgari Ücreti Dolar Bazlı En Yüksek Seviyede!

TL ve Dolar Bazlı Rekora Rağmen Yoksulluk Sınırının Çok Uzağında!

Asgari ücretin şimdiye kadar gördüğü seviyelere dikkate alındığında en yüksek noktasına çıkmasına rağmen, güncel yoksulluk sınırının bir hayli gerisinde olduğunu da belirtmekte yarar var. Zira, ülkemizde yoksulluk sınırı güncel olarak 40 bin TL’nin üzerinde bulunuyor. Üstelik bu tutarın 2024 yılı içerisinde daha da artması bekleniyor.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Çalışan Temsilcisi Yılda 2 Kez Zam Talep Etti, Kabul Görmedi!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda; işçi tarafı, işveren tarafı ve hükümet tarafı olmak üzere 3 kesim yer alıyor. Yeni yılın asgari ücreti tespit edilirken; hükümet ve işveren tarafı 17 bin 2 TL’lik tutarda hem fikir oldu. Bununla birlikte işçi tarafı alınan asgari ücret kararına şerh düştü.

Çalışan Temsilcisi Yılda 2 Kez Zam Talep Etti, Kabul Görmedi!

Çalışan Temsilcisi Yılda 2 Kez Zam Talep Etti, Kabul Görmedi!

Asgari ücretin 18 bin TL olmasını isteyen işçi temsilcisi Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, buna ek olarak yıl ortasında da zam talebini dile getirdi. Ancak enflasyonu dizginlemek isteyen hükümet yıl ortasında zam teklifini kabul etmedi. TÜİK verileri dikkate alındığında; son 6 ayda gerçekleşen enflasyonun üzerinde zam yapılan asgari ücretin 2024 yılı içerisindeki reel alım gücünün nasıl seyredeceği ise şimdiden merak konusu oldu.

TÜİK Resmi Site

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz