TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Ekonomi Dolar ve Euro’da Rekor Tazelendi

Dolar ve Euro’da Rekor Tazelendi

Herkesin merakla beklemiş olduğu Merkez Bankası faiz kararının açıklanmasının ardından, hem borsada hem de döviz kurlarında yeni gün hareketlilik ile başladı. Dün gerçekleştirilen 250 baz puanlık politika faizi artışının ardından 22 Aralık tarihinde hem Dolar hem de Euro'da yükseliş meydana geldi ve her iki döviz de rekor tazeledi. 

Yayınlanma:
Dolar ve Euro’da Rekor Tazelendi

Herkesin merakla beklemiş olduğu Merkez Bankası faiz kararının açıklanmasının ardından, hem borsada hem de döviz kurlarında yeni gün hareketlilik ile başladı. Dün gerçekleştirilen 250 baz puanlık politika faizi artışının ardından 22 Aralık tarihinde hem Dolar hem de Euro’da yükseliş meydana geldi ve her iki döviz de rekor tazeledi.

Dün gerçekleşen politika faizi kararının ardından, Dolar kuru hızlı bir şekilde 29,0038 seviyelerine kadar düşmüştü. Kapanışı ise 29,1536 seviyelerinden yapmıştı. Yeni güne baktığımızda ise Asya seansının açılmasının ardından Dolar’da ciddi bir artış meydana geldi ve Dolar kuru bir anda 29,435 TL’ye yükseldi. Bu seviyede bir kapanış meydana gelirse, Dolar kurunda haftalık yüzde 0,63’lük bir artış oluşmuş olacak.

Euro Haftalık Kazancı Yüzde 1,78 Seviyelerinde

Aynı yükseliş Euro kuru üzerinde de devam etmekte. Dün gerçekleşmiş olan faiz artışının ardından 31,83 TL seviyelerinden yükselişe geçen Euro, 32,18 TL noktasını test etti. Günü ise 32,1755 TL ile kapatarak haftalık kazanç oranını yüzde 1,78’e taşımış oldu.

Hafta Bitiminde Döviz Kurlarındaki Son Durum

Piyasada etkin olan diğer döviz kurlarına baktığımızda ise son durum şu şekilde;

  • Japon Yeni – Haftalık yüzde 0,24 düşüş bulunuyor (0,2047 TL)
  • Rus Rublesi – Haftalık yüzde 1,15 yükseliş bulunuyor (0,3147 TL)
  • Çin Yuanı – Haftalık yüzde 0,1 düşüş bulunuyor. (4,0802 TL)
  • İsviçre Frangı – Haftalık yüzde 0,01 düşüş bulunuyor (34,0322 TL)
  • İngiliz Sterlini – Haftalık yüzde 0,04 düşüş bulunuyor. (37,0064 TL)

Piyasalar kapanırken, gün içerisinde yurt içinde gerçekleşen yabancı turist verilerinin takibi gerçekleştirilecek. Yurt dışı verilerinde ise, İngiltere’nin 3. çeyrekte gerçekleşen GSYİH verileri, ABD inşaat izin durumu, dayanıklı mal siparişleri ile PCE endeksi ve konut siparişlerinin izlemeleri yapılacak.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz