TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,8951 %-0,11
EUR 35,7068 %-0,26
BIST100 8.087 %0,76
GBP 42,3073 %-0,22
Logo
Anasayfa Ekonomi Türkiye Tarım Enflasyonu Kasım Ayında Geriledi

Türkiye Tarım Enflasyonu Kasım Ayında Geriledi

TÜİK'in Kasım ayı raporlarına göre, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) geçen yılın Temmuz ayından bu yana devam eden düşüş trendini sürdürerek yıllık bazda yüzde 40'ın altına indi.

Yayınlanma:
Türkiye Tarım Enflasyonu Kasım Ayında Geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Kasım ayı verilerine göre, tarım enflasyonunu belirleyen Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) geriledi. Geçen yılın Temmuz ayında başlayan yükseliş trendinin ardından Eylül döneminde düşüşe geçen endeks, Kasım ayında yıllık artış oranıyla iki aydır yerinde durarak yüzde 40 seviyesinin altına indi.

Kasım 2023 döneminde Tarım-GFE, aylık bazda yüzde 1,44, yıllık bazda ise yüzde 38,82 arttı. Bir önceki yılın Aralık ayına göre artış yüzde 37,83 ve on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 46,96 olarak kaydedildi. Ekim ayında yıllık bazda yüzde 40,11, aylık bazda ise yüzde 2,06 artış yaşanan endeks, Kasım ayında aylık bazda gerileme gösterdi.

Ana gruplardaki aylık değişimlere bakıldığında, tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksi yüzde 1,39, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksi ise yüzde 1,70 arttı.

turkiye-tarim-enflasyonu-kasim-ayinda-geriledi

Tarım Enflasyonu Yüzde 40 Seviyesi Altına İndi

Tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksi yıllık yüzde 34,32, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksi ise yüzde 72,48 yükseldi.

Yıllık artışın düşük olduğu alt gruplarda gübre ve toprak geliştiriciler yüzde 8,44, hayvan yemi ise yüzde 25,03 oranında artış gösterdi.

Yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplarda veteriner harcamaları yüzde 144,54 ile ilk sırayı alırken, bunu yüzde 83,90 ile diğer mal ve hizmetler takip etti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz