TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,4246 %-0,15
EUR 34,6533 %-0,66
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3409 %-0,56
Logo
Anasayfa Finans Altın Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Altın Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Altın, son günlerde rekor üstüne rekor kırarak yatırımcıların güvenli limanı olarak öne çıkıyor. ABD'nin faiz beklentileriyle küresel düzeyde yükselen ons altın, iç piyasada gram altının da hızlı bir yükseliş göstermesine neden oluyor.

Yayınlanma:
Altın Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Yatırımcıların güvenli limanı olarak gördüğü altın, son günlerde rekor üstüne rekor kırıyor. Ons altın, ABD’nin faiz beklentileriyle küresel düzeyde yükselirken, iç piyasada gram altın da hem bu faktörden hem de dolar kurundan aldığı destekle hızlı bir yükseliş gösteriyor.

Dün, FED Başkanı Jerome Powell ABD Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada, enflasyonun %2’lik hedefe ulaşana kadar faiz indirimi konusunda acele etmeyeceklerini ancak bu yıl içinde faiz indirimi yapabileceklerini belirtti. Bu açıklama, altın fiyatlarında yükselişi hızlandırdı.

altin-rekor-kirmaya-devam-ediyor

Ons altın aylık artış oranı yüzde 6’yı geçti

Mart ayının başlamasıyla birlikte ons altın, yukarı yönlü hareketini hızlandırarak dün 2146 dolardan kapandı. Gece saatlerinde küresel piyasalarda yükselişini sürdürerek bu sabah 2161,57 dolara kadar çıktı. Bu seviye, tüm zamanların en yükseği olarak kaydedilirken, ons altının haftalık ve aylık artış oranı yüzde 6’yı geçti.

Son yükselişi destekleyen bir diğer faktör ise Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari’nin, FED’in bu yıl en fazla iki faiz indirimi yapabileceğini açıklaması oldu.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz