TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2650 %0,08
EUR 34,7017 %0,12
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,3085 %0,09
Logo
Anasayfa Halka Arz SURGY Pahalı Mı Arz Edildi, Halka Arz Fiyatına Çıkması İçin Yüzde 50 Yükselmesi Gerekiyor!

SURGY Pahalı Mı Arz Edildi, Halka Arz Fiyatına Çıkması İçin Yüzde 50 Yükselmesi Gerekiyor!

Yatırımcılar son halka arzların düşüşü nedeniyle üzgün ve şaşkın. Akıllardaki soru; SURGY pahalı mı arz edildi? SURGY’nin halka arz fiyatına çıkması için yüzde 50 yükselmesi gerekiyor!

Yayınlanma:
SURGY Pahalı Mı Arz Edildi, Halka Arz Fiyatına Çıkması İçin Yüzde 50 Yükselmesi Gerekiyor!

Bu işte bir terslik var… Halka arz edilirken değerleme yapılan ve bu doğrultuda fiyat tespiti gerçekleştirilen şirketlerin hisseleri son dönemde borsada işlem görmeye başlar başlamaz halka arz fiyatının altına geriliyor. SURGY de bu noktada en önde gelen hisselerden biri oldu. Peki neden? SURGY pahalı mı arz edildi? Hissenin halka arz fiyatına yükselmesi için, bulunduğu seviyeden neredeyse yüzde 50 prim yapması gerekiyor.

Yatırımcı Soruyor: SURGY Pahalı Arz Edilmediyse Bu Fiyat Ne?

Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka arzına onay Aralık ayının ilk haftasında SPK Bülteni ile gelmişti. 1 Aralık Cuma günü onaylanan SURGY halka arzı için 7-8 Aralık tarihlerinde lot başına 49,18 TL’den talep toplanmıştı. Halka arzın tamamlanması ve hissenin BİST de işleme başlamasının ardından SURGY ilk işlem gününde devre kesti. Bu noktadan toparlanan hisse ilk günü tavanla kapatsa da sonrasında yatırımcısını üzdü.

SURGY Çarpanları Nasıl? SURGY F/K ve PD/DD Oranı Kaç?

SURGY Çarpanları Nasıl? SURGY F/K ve PD/DD Oranı Kaç?

58 TL’yi gördükten sonra tabir-i caizse “serbest düşüşe geçen” hisse kısa sürede halka arz fiyatının altına geldi. Bununla da kalmayan düşüş gün be gün derinleşti. Önce 40 liranın altı ve sonrasında da 35 TL’nin aşağısına kadar geri çekilme devam etti. Bugün (21 Aralık Perşembe) itibariyle yine güne düşüşle başlayan SURGY 34,38 TL’yi dahi gördü. Bu noktadan gelen tepki alımları ile 35 TL’nin üzerine atan fiyat, hali hazırda 35,5 dolaylarında seyrediyor.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

SURGY Çarpanları Nasıl? SURGY F/K ve PD/DD Oranı Kaç?

35 TL seviyesinden ancak yüzde 50’ye yakın bir artışla halka arz fiyatının yeniden üzerine çıkabilecek olan SURGY de, yatırımcılar şirketin pahalı arz edilip edilmediğini merak ediyor. SURGY’nin çarpanlarına göz atmak gerekirse:

  • Halka arz esnasında SURGY F/K oranı 6,74 idi
  • Halka arz esnasında SURGY PD/DD oranı 2,19 idi

FK ve PD/DD oranı bazında baktığımızda sektör ortalamalarına yakın seviyede halka arz edilen SURGY’ye göre BİST de daha ucuz ve daha pahalı gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinin de bulunduğunu belirtebiliriz.

SURGY Hisse Analiz

SURGY Hisse Analiz

BİST’in Durumu ve Fiyat İstikrarı Olmayışı Düşüşü Derinleştirdi!

SURGY neden bu kadar düştü sorusuna elbette pek çok yanıt verilebilir. Bu yanıtların arasında; arzın BİST’in düzeltme dönemine denk gelmesi ve SURGY de fiyat istikrarı uygulanmaması ön plana çıkmakta diyebiliriz. Borsanın genel olarak satıcılı bir dönemden geçmesi ve şirketin fiyat istikrarı taahhütünün bulunmaması nedeniyle hissedeki düşüş gün be gün derinleşti.

SURGY Ne Zaman Çıkar?

BİST’in düzeltmesine son vermesi durumunda, SURGY de piyasa ile birlikte toparlanmaya geçebilir. Bunun için net bir zaman vermek mümkün değildir. Hisse para giriş çıkış verilerini, aracı kurum dağılımını ve günlük teknik RSI seviyelerini dikkatle takip ederek herkes kendi öngörüsünü oluşturabilir.

SURGY KAP

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz