TREND KATEGORİLER

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

DÖVİZ
USD 32,2473 %-0,01
EUR 34,6712 %-0,08
BIST100 8.087 %0,76
GBP 40,2751 %-0,18
Logo
Anasayfa Finans Yabancı Yatırımcılar Türkiye Hisse Senetlerine En Yüksek Talebi Gösterdi

Yabancı Yatırımcılar Türkiye Hisse Senetlerine En Yüksek Talebi Gösterdi

Yayınlanma:
Yabancı Yatırımcılar Türkiye Hisse Senetlerine En Yüksek Talebi Gösterdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) verilerine göre, yabancı yatırımcılar, 1 Eylül’den bu yana hisse senetleri konusundaki taleplerini en üst düzeye çıkardı.

24 Kasım haftasında gerçekleşen hisse senedi alımları 214,8 milyon dolar seviyesine ulaştı, bir önceki hafta ise 119,5 milyon dolar düzeyindeydi. Bu durum, yabancı yatırımcıların 4 haftadır hisse senetlerine olan ilgisini sürdürdüğünü gösteriyor.

yabanci-yatirimcilar-turkiye-hisse-senetlerine-en-yuksek-talebi-gosterdi

Hisse senedi alımları 214,8 milyon dolar oldu

DİBS (Devlet İç Borçlanma Senedi) alımları da 17 Kasım’da 4,9 milyon dolar iken, 24 Kasım haftasında 96,8 milyon dolara çıkarak dikkat çekti.

Yabancı yatırımcıların hisse senedi stoku 24 Kasım’da 29 milyar 525,6 milyon dolara, DİBS stoku ise 1 milyar 263,1 milyon dolara yükseldi.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, uzun bir durgunluk döneminin ardından 21 Kasım’da 8000 puana ulaştı, ancak 28 Kasım’da 8149 puana yükselmesine rağmen bu seviyeyi koruyamadı. Uzmanlar, Borsa İstanbul’da istikrarlı bir yükseliş için yabancı yatırımcı girişinin önemli olduğunu vurguluyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Halkarzhaber.com içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, halkarzhaber.com sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz